Alles wat je moet weten over de eerste hapjes voor je baby

Alles wat je moet weten over de eerste hapjes voor je baby

baby hapjes

Op het moment dat je baby tussen de vier en zes maanden oud is kan je hem zijn eerste Hapjes baby geven. In het begin zullen dat niet meer zijn dan een paar lepeltjes per dag van geprakt fruit of groente gemaakt tot een papje. Hierdoor zal hij wennen aan andere smaken en texturen dan moedermelk. Je kan dit nog niet als een vervanging zien van flesvoeding of borstvoeding. In dit artikel lees je alles over Hapjes baby.

Tussen de vier en zes maanden

De reden dat je niet eerder begint met het geven van hapjes aan je baby is, omdat zijn spijsverteringskanaal dan nog niet volgroeid genoeg is om vast voedsel te kunnen eten. Als je er later dan zes maanden mee begint dan heb je de kans dat je baby moeite heeft met het waarderen en leren kennen van de verschillende texturen en smaken. Als je eerder of later begint met het geven van de eerste hapjes heeft je baby een grotere kans op voedselallergieën of voedselovergevoeligheid zoals een lactose intolerantie of koemelkallergie. De oefenhapjes blijf je geven totdat je baby acht maanden oud is. Daarna kan je langzaam overschakelen op echte maaltijden. Hiervoor bestaat er speciaal baby bestek dat is gemaakt van materiaal dat niet snel kapot gaat of scherpe randen heeft. Door middel van een voedingsschema kan je kijken welke voedingsstoffen je baby precies nodig heeft.

Bijvoeding geven

Elke baby heeft een ander tempo. Je kan zien door een aantal kenmerken dat je baby hier klaar voor is. Hij kan goed rechtop zitten, kwijlt minder, maakt smakkende geluiden, kijkt het eten uit je mond of probeert je vork af te pakken, imiteert het als je aan het kauwen bent en je baby blijft hongerig ondanks dat je hem genoeg melk hebt gegeven. De hapjes geef je naast de melkvoeding en om te beginnen is een of twee maal per dag drie of vier lepeltjes genoeg. Je kan dit langzaamaan opbouwen en het beste is om het te geven na zijn melkvoeding of tussen twee voedingen door. Bijna alles wat je zelf eet kan je baby ook eten. In het begin zijn zachte smaken een goed idee zoals bloemkool, wortels, perzik of banaan. Daarna kan je hieraan brood toevoegen, aardappel of rijst en goed doorbakken en fijngemalen vis of vlees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *