Hoe wil jij je verhaal vertellen? Video is het antwoord 

Hoe wil jij je verhaal vertellen? Video is het antwoord 

Videoproductie Amsterdam

Op bijna alle digitale platforms zie je video’s verschijnen. Of het nu om Instagram, Facebook of LinkedIn gaat. YouTube is een kanaal waar mensen naartoe gaan voor de clips. Het heeft zelfs voor de ondergang van alle muziekzenders gezorgd. Mensen willen de clips van hun favoriete artiesten binnen een klik kunnen zien. De video’s verschijnen ook in steeds hogere kwaliteit. Kortom, video is hot. Er zijn verschillende manieren waarop je je verhaal kan vertellen door middel van film. Schakel dan wel een professional in, zoals videoproductie Amsterdam. Dan krijg je onderstaande films het mooiste op beeld. 

#1 Brand video

Heb jij een merk met een heel gaaf verhaal? Dan is een brand video de ideale manier om dit te vertellen. Het ligt natuurlijk helemaal aan je merk en de doelgroep hoe je dit in beeld wil brengen. Als het om een sportmerk gaat, dan is het mooi om de beelden snel en flitsend te laten verlopen. Doe dit in combinatie met populaire top atleten en je bent enorm aantrekkelijk voor de doelgroep. Denk maar aan Nike die samenwerkt met een atleet zoals Ronaldo of Thierry Henry. 

#2 Corporate film 

De corporate film geeft de belangstellende een kijkje achter de schermen van een bedrijf. Vaak wordt een corporate film ingezet voor recruitment doeleinden. Sollicitanten krijgen zo een beeld van hoe het eraan toegaat bij een toekomstige werkgever. Ze kunnen dan besluiten of ze er wel of niet aan de slag willen. 

#3 Documentaire 

Onderzoek je een maatschappelijk vraagstuk en wil je dit op beeld zetten? Dan kom je uit op het maken van een documentaire. Achter deze manier van storytelling zit vaak geen commercieel belang. Het is bedoeld om de kijker aan het denken te zetten of een andere invalshoek te laten zien. Door middel van een goed verhaal kan een documentaire zeer spraakmakend zijn. 

#4 Event video 

Wil je eens iets anders dan een serie foto’s van je bruiloft of bedrijfsuitje? Een event video is een zeer leuk aandenken voor later. Het is ook erg leuk bij het grote jaarlijkse feest van het bedrijf. Iedereen staat ook een stuk scherper op beeld dan wanneer men zelf met de smartphone filmt. 

#5 Vlogs

Een vlog is zeer persoonlijk. Het gaat hier niet om een maatschappelijk vraagstuk, zoals bij een documentaire. Het kan ook om een random dag gaan van een (minder) bekend persoon. Goede vloggers verdienen veel geld met het maken van hun video’s. Dit heeft vooral te maken met sponsoren en branded content. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *