Marketing als ZZP’er of klein bedrijf: hoe pak je dat aan?

Marketing als ZZP’er of klein bedrijf: hoe pak je dat aan?

facebook ads specialist

Vroeger was alles anders. Het leek toen een stuk makkelijker voor kleine bedrijven om aan marketing te doen en om aan klanten te komen. Het was meestal voldoende om een advertentie in het lokale blaadje te plaatsen. Je gaf aan dat je een mooie aanbieding had op je best lopende product en je winkel stond weer een stuk voller. Nu lezen mensen geen kranten meer. De jongste generaties weten niet eens hoe een papieren krant eruit ziet. Dus hoe zorg je er nu voor dat je mensen krijgt die jouw product of dienst willen afnemen. Online marketing helpt je hier zeker bij. 

#1 Social media advertising

Als ondernemer wil je waarde halen uit je online marketing. Daarom beginnen veel mensen niet aan social advertising. Ze denken dat het te massaal is en niet bij de juiste mensen aankomt. Gelukkig hebben die mensen het mis. Door middel van targeting zorg je dat alleen jouw doelgroep ook jouw advertentie ziet. Denk aan de locatie of omgeving. Of misschien speelt leeftijd wel een belangrijke rol. Dat kan je allemaal instellen met Facebook advertising. Een Facebook Ads specialist Amsterdam kan je hierbij helpen. 

#2 Google advertising

Voor Google geldt precies hetzelfde. Ook op dit platform kun je instellen wie jouw advertentie te zien krijgen. Dan is het niet op Facebook, maar in de zoekmachine van Google. Weet wel dat het bij Google niet enkel draait om het hoogste budget. Je advertentie moet wel relevant zijn, leesbaar en van goede kwaliteit. Anders wordt deze niet getoond. 

#3 SEO-waardige content 

Het uiteindelijke doel van adverteren is mensen naar je website leiden. Het helpt nog beter als mensen op jouw site terechtkomen via de organische zoekresultaten van Google. Hierdoor vindt de doelgroep jou betrouwbaar, waardevol en relevant. SEO-waardige content is het verwerken van zoekwoorden in de content van je website. Hierdoor komt je site sneller naar boven in de gratis resultaten als mensen op je site zoeken. SEO is een lange termijn investering, maar zeker heel erg waardevol. 

#4 Waarde creëren 

Als ondernemer is dit wel het leukste om te doen. Je bent dan bezig met je core business, maar tegelijkertijd ook met marketing. Waardecreatie kan bijvoorbeeld door het verzorgen van gratis webinars, e-books, nieuwsbrieven en podcasts. Je geeft content, tips en tricks gratis weg. Mensen leren hier ook nog eens van. Daardoor word je ook gezien als autoriteit en zo komt men sneller bij jou terecht. Hoe fijn is dat? 

#5 Je netwerk uitbreiden 

Ook al ben je ZZP’er, ondernemen doe je niet alleen. Het helpt om mensen om je heen te verzamelen die jou kunnen helpen en vice versa. Het is ook een manier om sneller aan klanten te komen. Een netwerk onderhouden is dus ook een waardevolle marketingtool voor jou als ondernemer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *