Leguanoschoenen verbeteren rugklachten 

Leguanoschoenen verbeteren rugklachten 

Schoenen

Rugklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Bij chronische rugklachten, waarbij staan of lopen vervelend is, zijn verkeerde schoenen vaak de oorzaak. Hoe je voeten staan heeft namelijk invloed op je houding. Een slechte schoen past je manier van lopen aan wat rugklachten veroorzaakt. Als je op een natuurlijke manier wilt lopen en met een correcte houding wilt staan zullen de juiste schoenen je helpen.

Invloed van schoenen op rugklachten

Als je op een dag veel loopt of staat, dan zijn goede schoenen belangrijk. Bij een goede schoen komt dit heel precies. Je wilt namelijk een natuurlijke houding. Bij veel schoenen wordt je houding aangepast doordat de schoen niet gemaakt is om je een natuurlijke houding te geven. Bij zulke schoenen wordt de zool voorgevormd en is de schoen stijf. Doordat de zool hoog is trekt je rug sneller hol. Een te stijve zool en zacht voetbed zorgt voor teveel demping en irriteert de wreef. De hardheid van de zool moet precies goed zijn. Een enorm zachte zool irriteert dus de voet, een stijve zool vergroot de impact op je voet als je loopt. Bij een soepele zool vormt het voetbed met de voet mee als je loopt. 

Daarnaast is de stijfheid en vorm van de rest van de schoen belangrijk. Als je veel loopt of staat moet de gehele schoen als het ware als een sok om de voet zitten. Zo sta je in een ontspannen en natuurlijke houding. De voet heeft een goede balans tussen ontspanning en spierspanning. Als je namelijk een extreem zacht voetbed hebt en een schoen die heel stijf zit, zal de voet ontspannen. Je voetspieren corrigeren het lichaam dus niet als je loopt of staat. De rest van lichaam gaat dus op een verkeerde manier overbelasten wat voor rugklachten zorgt. 

 

Spierspanning in het lichaam

Een goede schoen activeert het lichaam, in tegenstelling tot een minder goede schoen die voor te veel ontspanning zorg. Te veel ontspanning in het lichaam is slecht voor de rug. Als je namelijk een verkeerde schoen hebt en je spieren ontspannen zijn, sta je slecht. Je rug kan door de hak in de schoen hol trekken wat te veel druk op de onderrug legt. De ontspanning zorgt voor een passieve houding. Bij een actieve houding sta je juist goed rechtop. Je spant je voet lichtjes aan, je bilspieren en de spieren van je romp. Hierdoor is er een goede balans in je lichaam en kun je lang staan en lang lopen ook goed volhouden. Een goede schoen heeft dus invloed om je gehele lichaam. Voorkom rugklachten met een goede paar schoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *